Wist u dat ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland de taal onvoldoende beheersen om goed en veilig te kunnen werken? En daar zit nog niet de groep van arbeidsmigranten en statushouders bij! Voor laaggeletterden, arbeidsmigranten, statushouders en uitzendkrachten met een Nederlandse taalbarrière is een opleiding Nederlands nodig om breder en duurzaam inzetbaar te zijn. Daarom introduceert Doorzaam het Nederlands Taalbudget. Doorzaam richt zich op het stimuleren van de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten rondom de thema’s loopbaan, leren, ontwikkelen, gezondheid en financiën.

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is voor iedereen belangrijk om de basis veiligheidsregels te kunnen lezen én begrijpen.  Om uitzendkrachten, waaronder arbeidsmigranten, die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen de kans te geven hun Nederlandse taal te verbeteren introduceert Doorzaam het Nederlands Taalbudget.

Wat is het Nederlands Taalbudget?
Het Nederlands Taalbudget is een tegemoetkoming van maximaal €1500 (excl. btw) in de opleidingskosten die gemaakt worden zodat de uitzendkracht de Nederlandse taal machtig wordt. De opleiding mag een 1 op 1 training zijn of een groepstraject. De opleiding heeft als doel het vergroten van de kennis van de Nederlandse taal op de werkvloer.

Dit budget is bedoeld voor de opleidingen die normaal gesproken niet worden ingezet door de uitzendorganisatie of opdrachtgever. Het is dus niet mogelijk het Nederlands Taalbudget te gebruiken voor een opleiding die de uitzendkracht sowieso aangeboden krijgt door de uitzendorganisatie.

Het Taalbudget is een initiatief van Doorzaam. Bekijk hier het volledige artikel op haar website en lees meer over de voorwaarden en procedure.
Bron: Doorzaam (29 april 2022)