Jaarcongres: De waarde(n) van arbeidsmigranten

Woensdag 24 mei 13:30 – 18:30 uur

Let op: wegens overweldigende belangstelling zijn de inschrijvingen gesloten. U kunt zich alleen nog aanmelden voor de reservelijst.

Nederland kan niet zonder arbeidsmigranten. Al eeuwenlang is Nederland een migratieland. Het aantal arbeidsmigranten dat naar Nederland komt om hier te werken blijft ook de komende jaren toenemen door economische groei, arbeidskrapte en vergrijzing. Bovendien leveren arbeidsmigranten een substantiële bijdrage aan onze welvaart, groei en samenleving!

Arbeidsmigranten spelen een cruciale rol, nu en in de toekomst.

Daarom willen we een klimaat scheppen waarin de waarde van arbeidsmigranten (h)erkend wordt en waarin zij zich welkom voelen. Daarvoor is het essentieel dat wij hen beter leren begrijpen. Praat niet alleen over de arbeidsmigrant, maar ook met hen. Want wat is hun herkomstland? Waarom komen ze naar Nederland? En wat zijn hun culturele waarden? Kortom: wie is die arbeidsmigrant eigenlijk?

Dat is de kern van ons congres. We gaan samen in gesprek over arbeidsmigratie en de toekomst van ons land. Samen leren we arbeidsmigranten begrijpen en op waarde te schatten.

Tijdens het congres leert u meer over de sociaal-maatschappelijke effecten van arbeidsmigratie en de toekomst van arbeidsmigratie in Nederland. Diverse experts delen  Daarnaast presenteert het Kenniscentrum de resultaten van het meest recente onderzoek onder arbeidsmigranten zelf. Verder biedt het programma diverse interessante presentaties en paneldiscussies, gevolgd door een netwerkborrel.

Diverse topsprekers, waaronder Ahmed Marcouch (burgemeester Arnhem), Monique Kremer (voorzitter Adviesraad Migratie), Rits de Boer (directeur-generaal arbeidsinspectie) en Piet Fortuin (voorzitter CNV) en vele anderen delen hun kennis en visie tijdens interessante presentaties. Ook gaan experts in debat met elkaar én met u over actuele thema’s, zoals huisvesting, arbeidskrapte en integratie. Laat ook uw standpunten horen en door mee te praten tijdens interactieve panelgesprekken en draag zo bij aan toekomstig arbeidsmigratiebeleid.

Meld u aan via het aanmeldblok aan de rechterkant en verzeker uzelf van een plek op het congres!

Bereikbaarheid

De locatie van het jaarcongres is Congrescentrum 1931, gevestigd op de Oude Engelenseweg 1, te ‘s-Hertogenbosch.
Uit het oogpunt van duurzaamheid willen we u vragen zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer om de locatie te bereiken. Station ‘s Hertogenbosch is gelegen op 10 minuten lopen (900 meter).

Mocht u toch met de auto komen, verzoeken we u om zoveel mogelijk samen te rijden. De parkeerkosten bedragen €10 en zijn voor uw eigen rekening. Deze zijn op locatie met pin te betalen.

Wegens overweldigende belangstelling zijn de inschrijvingen voor het jaarcongres gesloten.